Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2022-01-02 08:14:08 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
03. 01 -07 .01.2022
PONIEDZIAŁEK I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), polędwicą drobiową, ogórkiem zielonym. Herbatka. Kawa z mlekiem (7) II śniadanie: orzech laskowy, woda niegazowana
Obiad : Krem brokułowy z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9. Makaron wieloziarnisty z twarogiem, musem truskawkowym miodem. Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Kajzerka z serem żółtym, ketchupem. Pomidorek koktajlowy, herbatka
WTOREK: I śniadanie: rogal maślany (1) z masłem (7), dżemem truskawkowym. Herbatka. Kakao (7) II śniadanie: winogrono, woda niegazowana
Obiad: krupnik z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 ), Spagetti z mięsem mielonym, serem. Kompot owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy (7). Herbatka
ŚRODA: I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), serem żółtym, szczypiorkiem. Bawarka. II śniadanie: banan, woda niegazowana
Obiad: Krem kalafiorowy z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Paluszki rybne, kasza gryczana, marchewka z jabłkiem . Woda niegazowana z pomarańczą
Podwieczorek: Pieczywo chrupkie z powidłami. Mleko (7)
CZWARTEK: Święto Trzech Króli
PIĄTEK: I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), almette, papryką czerwoną Herbatka. Kawa z mlekiem (7) II śniadanie: rodzynki, woda niegazowana
Obiad: Rosół z ryżem i z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9), Pierogi ze szpinakiem, masłem . Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Jogurt wieloowocowy (7)
PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor: