Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2021-12-20 08:16:48 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
PONIEDZIAŁEK I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), szynką, papryką, ogórkiem zielonym. Bawarka (7).. II śniadanie: ananas, woda niegazowana
Obiad: Zupa jarzynowa zabielana (7) z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9, Makaron wieloziarnisty z musem truskawkowo - wiśniowym . Woda niegazowana z cytryną i limonką
Podwieczorek: Sałatka owocowa, herbatka
WTOREK: I śniadanie: pieczywo mieszane (1) z masłem (7), serem żółtym. Marchewka. Kakao II śniadanie: pomarańcza, woda niegazowana
Obiad: Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Mintaj panierowany, ziemniaki, kapusta z grzybami. Kompot owocowy.
Podwieczorek: Piernik świąteczny z powidłami. Mleko (7)
ŚRODA: I śniadanie: Chałka (1) z masłem (7), dżemem truskawkowym. Mleko. (7). Herbatka. II śniadanie: owoc suszony, woda niegazowana
Podwieczorek: Krem brokułowo - ziemniaczany z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9, ziemniaki). Pierożki ze szpinakiem, masłem, cebulką. Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Koktajl owocowy (7)
CZWARTEK: I śniadanie: Sałatka z makaronem ryżowym, serem żółtym, salami, kukurydzą, majonezem (7) . chleb (1) z masłem (7). Herbatka owocowa. II śniadanie: słonecznik, woda niegazowana
Obiad: Rosół z ryżem i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler9 ). Klopsy, warzywa na patelni z ziemniakami. Kompot śliwkowy
Podwieczorek: Pałki kukurydziane. Morela
PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor: