Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-12-20 08:16:48
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

 

 

  1. 12 - 24 .12.2021

   PONIEDZIAŁEK I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), szynką, papryką, ogórkiem zielonym.  Bawarka (7)..  II śniadanie:  ananas, woda niegazowana 

Obiad: Zupa jarzynowa   zabielana (7) z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9,      Makaron wieloziarnisty z musem truskawkowo - wiśniowym . Woda niegazowana z cytryną i limonką

Podwieczorek: Sałatka owocowa, herbatka

 

 WTOREK: I śniadanie: pieczywo mieszane (1) z masłem (7), serem żółtym. Marchewka. Kakao  II śniadanie: pomarańcza, woda niegazowana

Obiad: Zupa grochowa z  warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Mintaj panierowany, ziemniaki, kapusta z grzybami. Kompot owocowy.

Podwieczorek: Piernik świąteczny z powidłami. Mleko (7)

   

   ŚRODA: I śniadanie: Chałka (1) z masłem (7),  dżemem truskawkowym. Mleko. (7). Herbatka. II śniadanie: owoc suszony,  woda niegazowana      

Podwieczorek: Krem brokułowo - ziemniaczany  z  warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9, ziemniaki). Pierożki ze szpinakiem, masłem, cebulką. Woda niegazowana z cytryną     

Podwieczorek: Koktajl owocowy (7)

CZWARTEK: I śniadanie: Sałatka z makaronem ryżowym, serem żółtym, salami, kukurydzą, majonezem  (7) . chleb (1) z masłem (7). Herbatka owocowa. II śniadanie:  słonecznik,  woda niegazowana 
Obiad: Rosół z ryżem i  warzywami (marchew, pietruszka, por, seler9 ). Klopsy, warzywa na patelni z ziemniakami. Kompot śliwkowy  

Podwieczorek: Pałki kukurydziane. Morela


PAlergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor:

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij