Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2021-11-19 13:44:49 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis od 22 do 26 listopada 2021r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), serem żółtym (7), papryką. Kawa z mlekiem. Herbatka owocowa.
II śniadanie: gruszka, jabłko woda niegazowana
Obiad: zupa z zielonego groszku z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 ),makaron
z twarogiem (7), masłem (7), miodem, woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: serek bieluch (7) z żurawiną, herbatka.
Wtorek:
I śniadanie: Muesli z malinami (7) , borówkami, słonecznikiem. Pieczywo mieszane (1) z masłem. Herbatka zielona. (7)
II śniadanie: melon, woda niegazowana
Obiad: Krem z dyni z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 )pulpety w sosie pomidorowym, ryż biały, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: bułka z powidłami śliwkowymi. Maślanka
Środa:
I śniadanie: Grahamka (1) z masłem (7), szynką, ogórkiem zielonym, sałatą, jajkiem. Mleko. Herbatka wieloowocowa.
II śniadanie: orzechy, woda niegazowana
Obiad: rosół z makaronem i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 )Placki z, dżemem,woda niegazowana z pomarańczą i cytryną.
Podwieczorek: Serek wiejski z masłem, pomidorem, cebulką zieloną. Kajzerka z masłem, herbatka
Czwartek:
I śniadanie: Bułka rosso z masłem, twarożek z miodem. Kawa z mlekiem. Herbata miętowa.
II śniadanie: banan, woda niegazowana
Obiad: brukselkowa z ryżem i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 ),rolada., ziemniaki, kapusta czerwona , kompot śliwkowy
Podwieczorek: Ciasteczko owsiane, mleko
Piątek:
I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7). Pasta jajeczna z groszkiem, porem, serem żółtym, majonezem. Bawarka. II śniadanie: morela suszona, woda niegazowana
Obiad: Pieczarkowa z makaronem i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 )paluszki rybne, kasza gryczana, marchewka z jabłkiem ,woda niegazowana z cytryną, pomarańczą, limonka
Podwieczorek: Pieczywo chrupkie z Almette, ogórkiem zielonym, sok pomarańczowy
Alergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor: