Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-11-19 13:44:49
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

 Jadłospis od 22 do 26 listopada 2021r.

 Poniedziałek:

I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), serem żółtym (7), papryką. Kawa z mlekiem. Herbatka owocowa.
 II śniadanie: gruszka, jabłko woda niegazowana
Obiad: zupa z zielonego groszku z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 ),makaron
z twarogiem (7), masłem (7), miodem, woda niegazowana  z cytryną
Podwieczorek: serek bieluch (7)  z żurawiną, herbatka.

 

Wtorek:
I śniadanie: Muesli z malinami (7) , borówkami, słonecznikiem. Pieczywo mieszane (1) z masłem. Herbatka zielona. (7)
 II śniadanie: melon,  woda niegazowana
Obiad:  Krem z dyni z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 )pulpety w sosie pomidorowym, ryż biały, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: bułka z powidłami śliwkowymi. Maślanka 

Środa:
I śniadanie: Grahamka (1) z masłem (7), szynką, ogórkiem zielonym, sałatą, jajkiem. Mleko. Herbatka wieloowocowa. 
II śniadanie:  orzechy, woda niegazowana
Obiad: rosół z makaronem i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 )Placki z, dżemem,woda niegazowana  z pomarańczą i cytryną.
Podwieczorek: Serek wiejski z masłem, pomidorem, cebulką zieloną. Kajzerka z masłem, herbatka

 Czwartek:
I śniadanie: Bułka rosso  z masłem,  twarożek z miodem. Kawa z mlekiem. Herbata miętowa.
 II śniadanie: banan, woda niegazowana
Obiad: brukselkowa z ryżem i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 ),rolada., ziemniaki, kapusta czerwona , kompot śliwkowy  
Podwieczorek: Ciasteczko owsiane, mleko

 Piątek:
I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7). Pasta jajeczna z groszkiem, porem, serem żółtym, majonezem. Bawarka.   II śniadanie: morela suszona, woda niegazowana
Obiad: Pieczarkowa z makaronem i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 )paluszki rybne, kasza gryczana, marchewka z jabłkiem ,woda niegazowana  z cytryną, pomarańczą, limonka
Podwieczorek:  Pieczywo chrupkie z Almette, ogórkiem zielonym, sok pomarańczowy

 

Alergeny:

1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne

3) Jajka i produkty pochodne

4)Ryby i produkty pochodne

7) Mleko i produkty pochodne

8)Orzechy i produkty pochodne

9) Seler i produkty pochodne

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany

Kucharka:                 Intendent:                     Dyrektor:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij