Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2021-11-15 13:58:26 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis 15.11 .2021 -19.11.2021
PONIEDZIAŁEK I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), szynką, ogórkiem zielonym. Kawa z mlekiem. Herbatka zielona. II śniadanie: jabłko, woda niegazowana
Obiad: Krupnik z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 ). Makaron wieloziarnisty z serkiem wiejskim, owocami, miodem . Woda niegazowana
Podwieczorek: Zapiekanka (1) z pastą czosnkową (7), herbatka
WTOREKI śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), dżemem truskawkowym. Kakao. (7) II śniadanie: jabłko, pomarańcza, woda niegazowana
Obiad: Krem marchewkowy z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9. Kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych(3), ziemniaki, fasolka szparagowa na parze. Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Koktajl bananowy (7)
ŚRODA I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), serem żółtym, rzodkiewką, sałatą. Herbatka truskawkowa z poziomką. Kawa zbożowa z mlekiem. II śniadanie: gruszka , woda niegazowana
Obiad: Zupa jarzynowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 ). Łazanki z kiełbasą. Woda niegazowana z pomarańczą
Podwieczorek: Jaglanka czekoladowa z wiśniami (7).Herbatka
CZWARTEK I śniadanie: Kasza manna na mleku z musem jagodowym. Pieczywo mieszane (1) z masłem (7) Herbatka miętowa. II śniadanie: banan, woda niegazowana
Obiad: Krem z czerwonej papryki z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 ). Pierogi ze szpinakiem, sosem czosnkowym . Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Hot dogi z parówką, serem żółtym ketchupem. Pomidorek koktajlowy. herbatka
PIĄTEK I śniadanie: Kajzerka (1) z masłem (7). Jajko w sosie jogurtowym (7) ze szczypiorkiem . Herbatka czarna z cytryną . II śniadanie: pomarańcza, woda niegazowana
Obiad: Zupa grochowa warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 . Filet opiekany, ziemniaki z cebulką. Woda niegazowana z cytryną
Podwieczorek: Serek bieluch waniliowy z żurawiną suszoną ,herbatka
Alergeny:
1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
3) Jajka i produkty pochodne
4)Ryby i produkty pochodne
7) Mleko i produkty pochodne
8)Orzechy i produkty pochodne
9) Seler i produkty pochodne
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany
Kucharka: Intendent: Dyrektor: