Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-11-15 13:58:26
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

 Jadłospis 15.11 .2021 -19.11.2021

  PONIEDZIAŁEK I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), szynką, ogórkiem zielonym. Kawa z mlekiem. Herbatka zielona. II śniadanie: jabłko,  woda niegazowana     

Obiad: Krupnik  z  warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 ). Makaron wieloziarnisty z serkiem wiejskim, owocami,  miodem . Woda niegazowana

 Podwieczorek: Zapiekanka (1) z pastą czosnkową (7), herbatka

        WTOREKI śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), dżemem  truskawkowym. Kakao. (7) II śniadanie: jabłko, pomarańcza, woda niegazowana

Obiad: Krem marchewkowy z  warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9. Kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych(3), ziemniaki, fasolka szparagowa na parze. Kompot wieloowocowy             

Podwieczorek: Koktajl bananowy (7)

       

 ŚRODA      I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), serem żółtym, rzodkiewką, sałatą.  Herbatka truskawkowa z poziomką. Kawa zbożowa z mlekiem. II śniadanie: gruszka , woda niegazowana      

Obiad: Zupa jarzynowa z   warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 ). Łazanki z kiełbasą. Woda niegazowana z  pomarańczą  

Podwieczorek: Jaglanka czekoladowa z wiśniami (7).Herbatka

 

   CZWARTEK       I śniadanie: Kasza manna na mleku z musem jagodowym. Pieczywo mieszane (1) z masłem (7) Herbatka miętowa. II śniadanie: banan, woda niegazowana               

Obiad: Krem z czerwonej papryki z   warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 ). Pierogi ze szpinakiem, sosem czosnkowym . Kompot wieloowocowy        

Podwieczorek:    Hot dogi z parówką, serem żółtym ketchupem. Pomidorek koktajlowy. herbatka

 

 PIĄTEK      I śniadanie: Kajzerka (1) z masłem (7). Jajko w sosie jogurtowym (7) ze szczypiorkiem . Herbatka czarna z cytryną . II śniadanie: pomarańcza, woda niegazowana     

Obiad: Zupa grochowa  warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9 . Filet opiekany, ziemniaki z cebulką. Woda niegazowana z cytryną                  

Podwieczorek: Serek bieluch waniliowy z żurawiną suszoną ,herbatka

 

 

Alergeny:

1)Zboża zawierające gluten i produkty pochodne

3) Jajka i produkty pochodne

4)Ryby i produkty pochodne

7) Mleko i produkty pochodne

8)Orzechy i produkty pochodne

9) Seler i produkty pochodne

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastąpić zmiany

Kucharka:                 Intendent:                     Dyrektor:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drukuj
Zamknij