Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-10-15 19:50:26
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Jadłospis od 18.10 do 22.10.2021r.

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.

DNI TYGODNIA         ŚNIADANIE              OBIAD PODWIECZOREK

Poniedziałek

 

I śniadanie: :Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), serkiem homogenizowanym, ogórkiem kiszonym. Herbata o smaku czarnej porzeczki, mleko.
II śniadanie: żurawina suszona, woda niegazowana.
 Zupa ogórkowa z ziemniakami i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler 9). Makaron pełnoziarnisty z sosem serowo-brokułowym. Woda niegazowana. Kasza manna na mleku z sosem malinowym (7), herbata.
Wtorek I śniadanie:  Bułka maślana (1) z masłem (7), powidłami, kakao (7).
II śniadanie : marchewka, woda niegazowana.
 Rosół z lanym ciastem z  warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9)). Kiełbasa śląska grilowana, chleb zwykły. Surówka z kapusty pekińskiej. Kompot.  Muesli z truskawkami, płatkami owsianymi, rodzynkami (7), herbata.

Środa

 

I śniadanie:Pieczywo mieszane (1) z masłem (7),pasztetem pieczonym, rzodkiewką, roszponką. Bawarka (7).
II śniadanie: gruszka,
woda niegazowana.

Barszcz czerwony zabielany (9)z  warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9).Placki ziemniaczane (1,3) z ketchupem.Kompot wieloowocowy. Wafle ryżowe z dżemem truskawkowym , kefir (7).

Czwartek

 

I śniadanie:Płatki kukurydziane z mlekiem (7). Bułka wrocławska  (1) z  masłem (7), pomidorem, rukolą. Herbata truskawkowa.

II śniadanie: śliwka suszona,  woda niegazowana.
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym i   warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9)). Klopsy (3), kasza bulgur, buraczki.Woda niegazowana. Zapiekana kajzerka z serem żółtym (7), ketchupem, herbata.

Piątek

 

I śniadanie:Jajecznica (3) ze szczypiorkiem. Pieczywo mieszane (1) z masłem (7). Herbata czarna z cytryną.
II śniadanie: pomidorek koktajlowy, woda niegazowana.
 Zupa grochowa z warzywami  (marchew, pietruszka, por, seler (9)). Filet śledziowy (4), ziemniaki z cebulką. Maślanka (7).  Czekolada na gorąco (7), biszkopcik.

 

Drukuj
Zamknij