Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-09-24 18:54:16
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Jadłospis od 27.09 do 01.10.2021r.

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.

DNI TYGODNIA         ŚNIADANIE              OBIAD PODWIECZOREK

Poniedziałek

 

I śniadanie: :Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), polędwicą sopocką, pomidorem, ogórkiem zielonym. Kawa z mlekiem (7), herbata malinowa.
II śniadanie: banan, nektaryna, woda niegazowana.
 Zupa ogórkowa  zabielana z ziemniakami   i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9)).Makaron z serem i owocami (maliny, truskawki). Woda niegazowana z cytryną. Tortilla z szynką i warzywami (7), (sałata zielona, rzodkiewka, pomidorek koktajlowy, rukola), herbatka.
Wtorek I śniadanie:  Kasza manna z sosem malinowym. Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), rzodkiewka. Herbata zielona.
II śniadanie : gruszka, woda niegazowana.
 Krem kalafiorowy z  warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9)). Pałka z kurczaka, kasza bulgur, sałata lodowa ze słonecznikiem w sosie jogurtowym. Kompot owocowy.  Ciasto kakaowe z powidłami własnej produkcji, herbatka.

Środa

 

I śniadanie:Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), pomidorem. Sałatka z makaronem ryżowym, szyn ką, papryką, serem żółtym, szczypiorkiem (7).  Herbata o smaku czarnej porzeczki.
II śniadanie: jabłko,
woda niegazowana.

Krem z dyni z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9).Placki z jabłkiem (3,7), kiwi i bananem. Woda niegazowana z cytryną i limonką. Zapiekana kajzerka z serem żółtym (7), ketchupem, herbata.

Czwartek

 

I śniadanie: Bułka kajzerka (1) z  masłem (7), serem żółtym, ogórkiem kiszonym. Kawa z mlekiem (7), herbata czarna z miodem i cytryną.
WYCIECZKA: Bułka z masłem i serem żółtym, soczek.
II śniadanie: orzech laskowy,  woda niegazowana.
Rosół z makaronem i  warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9)). Gulasz z indyka, warzywa na patelnię.Woda niegazowana z limonką. Jabłko pieczone z cynamonem polane jogurtem (7). Wafla ryżowa, herbatka.

Piątek

 

I śniadanie:Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), pastą jajeczną z groszkiem, porem, szczypiorkiem (7,3), herbata truskawkowa.
II śniadanie: żurawina suszona, woda niegazowana.
 Zupa grochowa  z warzywami  (marchew, pietruszka, por, seler (9)). Ryba po grecku, ryż biały. Woda niegazowana z limonką.  Sałatka owocowa (8), herbatka.

 

Drukuj
Zamknij