Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-09-11 11:14:07
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Jadłospis od 06.09 do 10.09.2021r.

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.

DNI TYGODNIA         ŚNIADANIE              OBIAD PODWIECZOREK

Poniedziałek

 

I śniadanie: :Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), polędwicą sopocką, sałatą, pomidorem. Kawa z mlekiem (7), herbata malinowa.
II śniadanie: orzech laskowy, woda niegazowana.
 Krem z brokuła z grzankami  i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9)).Ryż na mleku (1,7) z jabłkiem, cynamonem, masłem, miodem. Woda niegazowana z pomarańczą.  Grahamka z masłem (7), almette (7), rzodkiewką i ogórkiem zielonym, herbatka.
Wtorek I śniadanie:  Owsianka (7). Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), szczypiorkiem.Kawa z mlekiem (7), herbata zielona.
II śniadanie : jabłko, woda niegazowana.
 Zupa pomidorowa zabielana (1) z makaronem i  warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9)). Potrawka z kurczaka z warzywami (cukienia, ciecierzyca, groszek, papryka czerwona). Kompot owocowy.  Budyń waniliowy z rodzynkami własnej produkcji (7), herbata.

Środa

 

I śniadanie:Pieczywo mieszane (1) z masłem (7) mozzarellą. Kawa z mlekiem (6), herbata czarna z miodem i cytryną.
II śniadanie: gruszka,
woda niegazowana.

Zupa pieczarkowa zabielana (1)  z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9).Spaghetti z miesem mielonym, serem żółtym. Rukola. Woda niegazowana z cytryną. Serek ziarnisty (7) z miodem i musem jagodowym. Wafle ryżowe, herbata.

Czwartek

 

I śniadanie: Muesli z płatkami owsianymi, słonecznikiem, żurawiną, truskawkami (7) . Bułka paryska (1) z  masłem (7). Herbata malinowa.

II śniadanie: marchewka, woda niegazowana.
 Krupnik z  warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9)). Pulpety (3) w sosie pomidorowym, ziemnuiaki, ogórek kiszony.Kompot wieloowocowy. Koktajl bananowo-szpinakowy (7), herbatka.

Piątek

 

I śniadanie:Pieczywo mieszane (1) z masłem (7). Sałatka z tuńczyka (4,7) z serem żółtym, kukurydzą, papryką zieloną, ogórkiem. Herbata malinowa.
II śniadanie: nektaryna, woda niegazowana.
 Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9)). Makaron pełnoziarnisty (1) z sosem serowym (7), brokułami. Woda niegazowana z limonką.  Arbuz, herbatka.

 

Drukuj
Zamknij