Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-09-06 21:17:59
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Jadłospis od 06.09 do 10.09.2021r.

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.

DNI TYGODNIA         ŚNIADANIE              OBIAD PODWIECZOREK

Poniedziałek

 

I śniadanie: :Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), szynką, rzodkiewką. Kawa z mlekiem (7), herbata z miodem i cytryną.
II śniadanie: jabłko, woda niegazowana.
 Zupa ogórkowa z makaronem pełnoziarnistym i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9)). Kopytka (1,3) z twarogiem (7), musem malinowym. Woda niegazowana z cytryną.  Zapiekana bułka (1) z masłem (7) czosnkowym, pietruszką, herbatka.
Wtorek I śniadanie:  Kasza manna na mleku. Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), pomidorem. Herbata o smaku czarnej porzeczki.
II śniadanie : brzoskiwnia, woda niegazowana.
 Krem z dyni z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9)). Duszony gulasz z indyka (1) z ryżem (1). Surówka colesław z białej kapusty. Kompot  Biszkopcik, jabłko, herbata.

Środa

 

I śniadanie:Bułka z ziarnami  (1) masłem(7),powidłami sliwkowymi. Mleko (7), herbata zielona.
II śniadanie: śliwka,
woda niegazowana.

Zupa kalafiorowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9). Jajko (3) w sosie musztardowym (1), kasza gryczana, fasolka szparagowa na parze.Woda niegazowana z pomarańczą. Jogurt truskawkowy własnej produkcji, herbata.

Czwartek

 

I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (7). Sałatka z selera, polędwicy drobiowej, kukurydzy, sera żółtego (7). Herbata malinowa.

II śniadanie: pomidorki koktajlowe, woda niegazowana.
 Rosół z makaronem i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9)). Kotleciki drobiowe (1,3) w płatkach kukurydzianych, ziemniaki z koperkiem. Marchewka z jabłkiem.Kompot wieloowocowy. Koktajl malinowo-jagodowy własnej produkcji (7), herbatka.

Piątek

 

I śniadanie:Pieczywo mieszane (1) z masłem (7). Pasta jajeczna z cebulką zieloną (7), Herbatka truskawkowa.

II śniadanie: melon, woda niegazowana.
 Zupa z fasoli czerwonej z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9)). Miruna w ziołach (4), kasza bulgur, mizeria (7). Woda niegazowana z limonką.  Chrupki kukurydziane, pomarańcza, herbatka.

 

Drukuj
Zamknij