Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2021-06-12 13:14:40 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis od 14.06 do 18.06.2021r.
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek
|
I śniadanie: : Bułka (1) z masłem (6), polędwicą sopocką, ogórkiem zielonym. Herbatka czarna porzeczka z cytryną. Kawa z mlekiem (6). II śniadanie: nektaryna, woda niegazowana. |
Krem z kalafiora z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9), sól, pieprz) . Makaron (1) kokardki z musem truskawkowo-owocowym i serkiem wiejskim (cytryna, cynamon). Woda niegazowana. | Kanapka (1) z serem żółtym, rukolą, herbatka. |
Wtorek | I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), pasztetem pieczonym, ogórkiem kiszonym. Herbata czarna z cytryną, kawa z mlekiem (6). II śniadanie : borówka, woda niegazowana |
Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9), sól, pieprz) . Potrawka z kurczaka z warzywami (groszek, kukurydza, ogórek kiszony, papryka). Pieczywo (1). Kompot wieloowocowy. | Kołaczyk z serem (1,6,3), herbata. |
Środa
|
I śniadanie:Owsianka, pieczywo mieszane (1) z masłem(6), pomidorem malinowym (6). Kawa z mlekiem (6), herbata malinowa. |
Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9), sól, pieprz).Różane naleśniki (3,6) z dżemem. Woda niegazowana. | Banan, herbata. |
Czwartek
|
I śniadanie: Chałka (1) z masłem (6), miodem. Mleko (6), herbata malinowa. II śniadanie: arbuz, woda niegazowana. |
Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9), sól, pieprz). Klopsy (1,3), ziemniaki, bukiet jarzyn wiosennych (kalafior, brokuł, marchew, cukinia).Woda niegazowana. | Muesli (6) z rodzynkami, słonecznikiem, płatkami owsianymi. Mus truskawkowy, herbatka. |
Piątek
|
I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), pastą z tuńczyka z jajkiem i szczypiorkiem, majonez. Kawa z mlekiem (6), herbata malinowa. II śniadanie: owoc suszony, woda niegazowana. |
Zupa pomidorowa z makaronem z warzywami (marchewka, pietruszka, por, seler (9), sól, pieprz. Pierogi ze szpinakiem, cebulką, masłem. Woda niegazowana z cytryną. | Gyoza z jabłkiem, herbata. |