Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-06-12 13:14:40
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Jadłospis od 14.06 do 18.06.2021r.

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.

DNI TYGODNIA         ŚNIADANIE              OBIAD PODWIECZOREK

Poniedziałek

 

I śniadanie: : Bułka (1) z masłem (6), polędwicą sopocką, ogórkiem zielonym. Herbatka czarna porzeczka z cytryną. Kawa z mlekiem (6).
II śniadanie: nektaryna, woda niegazowana.
Krem z kalafiora z  warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9),  sól, pieprz) . Makaron (1) kokardki z musem truskawkowo-owocowym i serkiem wiejskim (cytryna, cynamon). Woda niegazowana. Kanapka (1) z serem żółtym, rukolą, herbatka.
Wtorek I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z  masłem (6), pasztetem pieczonym, ogórkiem kiszonym. Herbata czarna z cytryną, kawa z mlekiem (6).
II śniadanie : borówka, woda niegazowana
Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9), sól, pieprz) . Potrawka z kurczaka z warzywami (groszek, kukurydza, ogórek kiszony, papryka). Pieczywo (1). Kompot wieloowocowy. Kołaczyk z serem (1,6,3), herbata.

Środa

 

I śniadanie:Owsianka, pieczywo mieszane  (1) z masłem(6), pomidorem malinowym (6). Kawa z mlekiem (6), herbata malinowa.
II śniadanie: gruszka
, woda niegazowana.

Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9), sól, pieprz).Różane naleśniki (3,6) z dżemem. Woda niegazowana. Banan, herbata.

Czwartek

 

I śniadanie: Chałka (1) z masłem (6), miodem.  Mleko (6), herbata malinowa.

II śniadanie: arbuz, woda niegazowana.
 Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9), sól, pieprz). Klopsy (1,3), ziemniaki, bukiet jarzyn wiosennych (kalafior, brokuł, marchew, cukinia).Woda niegazowana.  Muesli (6) z rodzynkami, słonecznikiem, płatkami owsianymi. Mus truskawkowy, herbatka.

Piątek

 

I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), pastą z tuńczyka z jajkiem i szczypiorkiem, majonez. Kawa z mlekiem (6), herbata malinowa.

II śniadanie: owoc suszony, woda niegazowana.
 Zupa pomidorowa z makaronem z warzywami (marchewka, pietruszka, por, seler (9), sól, pieprz. Pierogi ze szpinakiem, cebulką, masłem.  Woda niegazowana z cytryną.  Gyoza z jabłkiem,  herbata.

 

Drukuj
Zamknij