Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-05-16 06:56:28
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Jadłospis od 17.05 do 21.05.2021r.

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.

DNI TYGODNIA         ŚNIADANIE              OBIAD PODWIECZOREK

Poniedziałek

 

I śniadanie: : Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), sałatka z szynki, ogórka kiszonego, sera żółtego, groszku, majonezu (6). Herbatka malinowa. Kawa z mlekiem (6).
II śniadanie: banan, woda niegazowana.
 Krem ziemniaczany z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9),  sól, pieprz). Makaron wieloziarnisty z serem (6), masłem, miodem. Woda niegazowana.  Bułka z masłem czosnkowym, pietruszką, herbatka.
Wtorek I śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (6). Pieczywo mieszane (1)  z masłem (6), ogórkiem zielonym. Herbata malinowa z żurawiną.
II śniadanie : gruszka, woda niegazowana
Krupnik z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9), sól, pieprz) . Gulasz z indyka, kasza, marchewka z jabłkiem. Kompot wieloowocowy. Pałeczki kukurydziane, arbuz, herbata.

Środa

 

I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem(6),polędwicą drobiową, pomidorem, ogórkiem zielonym, sałatą. Kawa czarna porzeczka, kawa z mlekiem (6).
II śniadanie: morela suszona
, woda niegazowana.

 Zupa ogórkowa  z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9), sól, pieprz, ziemniaki). Pierogi z truskawką, jagodami, masłem, miodem. Woda niegazowana z limonką. Hot dogi (3,6) z parówką i serem własnej produkcji, ketchup, herbata.
Czwartek I śniadanie: Bułeczki cynamonowe (1) z masłem (6). Herbata zielona, mleko (6).
I śniadanie: gruszka, woda niegazowana.
 Rosół z makaronem z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler (9), pieprz, sól). Łazanki z kiełbasą, pieczarkami.Woda niegazowana z cytryną. Nektaryna, orzech laskowy (8), herbatka.
Piątek I śniadanie: Bułka (1) z masłem (6), pastą jajeczną (3,6), szczypiorkiem. Herbata z cytryną i miodem,  kawa z mlekiem (6).
II śniadanie: śliwka suszona, woda  niegazowana.
 Zupa fasolowa z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler (9), sól, pieprz). Paluszki rybne, ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego, jabłka, cebuli. Kompot wieloowocowy. Jogurt naturalny (6), herbatka.

 

Drukuj
Zamknij