Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-04-17 15:43:18
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Jadłospis od 19.04 do 23.04.2021r.

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.

DNI TYGODNIA         ŚNIADANIE              OBIAD PODWIECZOREK
Poniedziałek I śniadanie: : Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), papryka, kasza manna z mlekiem (6), herbata truskawkowa z pigwą.
II śniadanie: morela suszona, woda niegazowana
Zupa kalafiorowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler), koncentrat pomidorowy, śmietana (6), sól, pieprz. Makaron świderki z malinami i serkiem wiejskim (6), cytryna, cynamon. Woda niegazowana Sok witaminka
Wtorek I śniadanie: chałka (1) z masłem (6),miodem. mleko (6), herbata z cytryną.
II śniadanie :jabłko, woda niegazowana
Rosół z lanym ciastem i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler, kurczak, pieprz) . Gulasz wieprzowy, kasza bulgur, surówka z kapusty kiszonej, por, marchewka, jabłko, olej, sól, pieprz. Woda niegazowana. Jogurt naturalny, sliwka suszona,woda niegazowana.

Środa

 

I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem(6),polędwica łososiowa, roszpunka, bawarka (6),
II śniadanie:
orzech laskowy, woda niegazowana.

 Zupa z fasoli szparagowej  z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler, sól, pieprz). Pierogi ruskie ze szpinakiem, serem (6) i cebulka. Woda niegazowana. Bułka kajzerka, mozzarella, pomidor, oliwka z oliwek, bazylia , herbata.
Czwartek I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (6),cebulka zieloną, jajecznica (3), herbata z cytryną, kawa z mlekiem (6).
II śniadanie:banan, woda niegazowana.
 Krupnik z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler, pieprz, kurczak).  Łazanki z kiełbasą i kapustą kiszoną (koncentrat pomidorowy, sól, pieprz).Woda niegazowana. Jabłko
Piątek I śniadanie: Bułka kajzerka (1) z masłem (6), ser, ogórek kiszony, herbata pomarańczowa z pigwą, imbirem,  kawa z mlekiem (6).
II śniadanie:żurawina, woda niegazowana.
 Zupa z zielonej soczewicy z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler, sól, pieprz, smietana (6)). Paluszki rybne, ziemniaki, mizeria. Woda niegazowana. Baton muesli, herbata.

 

Drukuj
Zamknij