Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-03-21 08:20:34
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Jadłospis od 22.03 do 26.03.2021r.

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.

DNI TYGODNIA         ŚNIADANIE              OBIAD PODWIECZOREK
Poniedziałek I śniadanie: : Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), polędwica drobiowa, papryka, kawa z mlekiem (6), herbata dzika róża.
II śniadanie: słonecznik, woda niegazowana
Zupa pomidorowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Makaron kokardki z masłem (6) i miodem. Woda niegazowana Krążki serowe (twaróg, masło (6), mąka, cukier, jajka (3), soda). żurawina , herbata.
Wtorek I śniadanie: bułka kajzerka (1) z masłem (6), twatożek chudy (6), dżem truskawkowy,herbata z cytryną, mleko.
II śniadanie :banan, woda niegazowana
Kasza manna na rosole z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler, kurczak, pieprz) . Duszona pierś z indyka, makaron świderki z sosem pieczarkowym własnej produkcji (pieczarki, śmietana (6), mąka, pietruszka. Kompot wieloowocowy. Jabłko, chrupki kukurydziane,woda niegazowana.

Środa

 

I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem(6),pomidor, płatki owsiane z mlekiem (6), herbata czarna porzeczka z cytryną.
II śniadanie:
jabłko, woda niegazowana.

 Zupa grochowa  z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Miruna z warzywami po grecku (jajka (3), mąka,pieprz, sól, bułka tarta,przecier pomidorowy, włoszczyzna, papryka, bazylia, czosnek, papryka słodka), kasza gryczana biała. Woda niegazowana. Bułka (1) z  masłem (6), serem żółtym (6), rzodkiewką. Herbata.
Czwartek I śniadanie: Bułka grahamka (1) z masłem (6),Almette (6), rukolą, herbata z cytryną, bawarka (6).
II śniadanie:ogórek zielony, woda niegazowana.
 Rosół z makaronem nitki z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler, pieprz, kurczak).  Kotlet drobiowy panierowany (jajko (3), bułka tarta, mąka), kasza bulgur, surówka z selera, marchewki, rukoli z majonezem - sól, pieprz. Kompot wieloowocowy. Deser mniam, mniam (banan, jogurt naturalny (6), kakao, brzoskwinie, miód, siemie lniane - własnej produkcji.
Piątek I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), pasta jajeczna (3) z cebulką zieloną, pomidorem, majonezem,  herbata truskawkowa z pigwą, kawa z mlekiem (6).
II śniadanie:chrupki kukurydziane, woda niegazowana.
 Zupa krem z marchewki z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler, sól, pieprz, smietana (6)). Pierogi z serem z musem jogurtowo-truskawkowym (6). Woda niegazowana. Kołaczyk z jabłkiem (1), herbata.

 

Drukuj
Zamknij