Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2021-03-21 08:20:34 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis od 22.03 do 26.03.2021r.
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek | I śniadanie: : Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), polędwica drobiowa, papryka, kawa z mlekiem (6), herbata dzika róża. II śniadanie: słonecznik, woda niegazowana |
Zupa pomidorowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Makaron kokardki z masłem (6) i miodem. Woda niegazowana | Krążki serowe (twaróg, masło (6), mąka, cukier, jajka (3), soda). żurawina , herbata. |
Wtorek | I śniadanie: bułka kajzerka (1) z masłem (6), twatożek chudy (6), dżem truskawkowy,herbata z cytryną, mleko. II śniadanie :banan, woda niegazowana |
Kasza manna na rosole z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler, kurczak, pieprz) . Duszona pierś z indyka, makaron świderki z sosem pieczarkowym własnej produkcji (pieczarki, śmietana (6), mąka, pietruszka. Kompot wieloowocowy. | Jabłko, chrupki kukurydziane,woda niegazowana. |
Środa
|
I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem(6),pomidor, płatki owsiane z mlekiem (6), herbata czarna porzeczka z cytryną. |
Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Miruna z warzywami po grecku (jajka (3), mąka,pieprz, sól, bułka tarta,przecier pomidorowy, włoszczyzna, papryka, bazylia, czosnek, papryka słodka), kasza gryczana biała. Woda niegazowana. | Bułka (1) z masłem (6), serem żółtym (6), rzodkiewką. Herbata. |
Czwartek | I śniadanie: Bułka grahamka (1) z masłem (6),Almette (6), rukolą, herbata z cytryną, bawarka (6). II śniadanie:ogórek zielony, woda niegazowana. |
Rosół z makaronem nitki z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler, pieprz, kurczak). Kotlet drobiowy panierowany (jajko (3), bułka tarta, mąka), kasza bulgur, surówka z selera, marchewki, rukoli z majonezem - sól, pieprz. Kompot wieloowocowy. | Deser mniam, mniam (banan, jogurt naturalny (6), kakao, brzoskwinie, miód, siemie lniane - własnej produkcji. |
Piątek | I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), pasta jajeczna (3) z cebulką zieloną, pomidorem, majonezem, herbata truskawkowa z pigwą, kawa z mlekiem (6). II śniadanie:chrupki kukurydziane, woda niegazowana. |
Zupa krem z marchewki z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler, sól, pieprz, smietana (6)). Pierogi z serem z musem jogurtowo-truskawkowym (6). Woda niegazowana. | Kołaczyk z jabłkiem (1), herbata. |