Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2021-03-13 14:43:50
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Jadłospis od 15.03 do 19.03.2021r.

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.

DNI TYGODNIA         ŚNIADANIE              OBIAD PODWIECZOREK
Poniedziałek I śniadanie: : Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), Almette, ogórek zielony, kawa z mlekiem (6), herbata wiśniowa.
II śniadanie: żurawina, woda niegazowana
Zupa z zielonego groszku z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Pierogi z truskawkami z masłem (3,6) i miodem. Woda niegazowana Banan, woda niegazowana.
Wtorek I śniadanie: pieczywo mieszane (1) z masłem (6), papryka czerwona, herbata z cytryną, płatki kukurydziane.
II śniadanie :banan, woda niegazowana
Krupnik z kaszą jęczmienną z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Spaghetti z mięsem mielonym, serem żółtym (6) i sosem pomidorowym. Kompot wieloowocowy. Budyń czekoladowy.

Środa

 

I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem(6), sałatka z szynki , sera żółtego (6), ogórka kiszonego i groszku, kawa zbożowa z mlekiem (6), herbata truskawkowa z mango.
II śniadanie:
rodzynki, woda niegazowana.

 Kapuśniak  z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Kopytka (1,3,6) z twarogiem (6), miodem i masłem (6). Woda niegazowana. Chleb (1) z  masłem (6), pasztetem pieczonym i ogórkiem kiszonym. Herbata.
Czwartek I śniadanie: Kajzerka (1) z masłem (6),twarogiem (6), jogurtem naturalnym (6) i rzodkiewką, herbata z cytryną, kawa z mlekiem.
II śniadanie:pomidorki koktajlowe, woda niegazowana.
 Zupa jarzynowa zabielana (6) z warzywami (ziemniaki,marchew, pietruszka, por, seler, brokuł, kalafior, szpinak).  Bigos z kiszonej kapusty z bułką paryską (1). Kompot wieloowocowy. Wafle ryżowe z powidłami śliwkowymi, herbata.
Piątek I śniadanie: Bułka grahamka (1) z masłem (6), pasta z tuńczyka, kukurydza, majonez, ogórek kiszony, ser (6), herbata porzeczkowa, kawa z mlekiem (6).
II śniadanie:chrupki kukurydziane, woda niegazowana.
 Zupa fasolowa z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler). Jajko (3) sadzone w sosie musztardowym, kasza bulgur, brokuł na parze. Woda niegazowana. Actimel

 

Drukuj
Zamknij