Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2021-03-13 14:43:50 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis od 15.03 do 19.03.2021r.
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek | I śniadanie: : Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), Almette, ogórek zielony, kawa z mlekiem (6), herbata wiśniowa. II śniadanie: żurawina, woda niegazowana |
Zupa z zielonego groszku z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Pierogi z truskawkami z masłem (3,6) i miodem. Woda niegazowana | Banan, woda niegazowana. |
Wtorek | I śniadanie: pieczywo mieszane (1) z masłem (6), papryka czerwona, herbata z cytryną, płatki kukurydziane. II śniadanie :banan, woda niegazowana |
Krupnik z kaszą jęczmienną z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Spaghetti z mięsem mielonym, serem żółtym (6) i sosem pomidorowym. Kompot wieloowocowy. | Budyń czekoladowy. |
Środa
|
I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem(6), sałatka z szynki , sera żółtego (6), ogórka kiszonego i groszku, kawa zbożowa z mlekiem (6), herbata truskawkowa z mango. |
Kapuśniak z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Kopytka (1,3,6) z twarogiem (6), miodem i masłem (6). Woda niegazowana. | Chleb (1) z masłem (6), pasztetem pieczonym i ogórkiem kiszonym. Herbata. |
Czwartek | I śniadanie: Kajzerka (1) z masłem (6),twarogiem (6), jogurtem naturalnym (6) i rzodkiewką, herbata z cytryną, kawa z mlekiem. II śniadanie:pomidorki koktajlowe, woda niegazowana. |
Zupa jarzynowa zabielana (6) z warzywami (ziemniaki,marchew, pietruszka, por, seler, brokuł, kalafior, szpinak). Bigos z kiszonej kapusty z bułką paryską (1). Kompot wieloowocowy. | Wafle ryżowe z powidłami śliwkowymi, herbata. |
Piątek | I śniadanie: Bułka grahamka (1) z masłem (6), pasta z tuńczyka, kukurydza, majonez, ogórek kiszony, ser (6), herbata porzeczkowa, kawa z mlekiem (6). II śniadanie:chrupki kukurydziane, woda niegazowana. |
Zupa fasolowa z warzywami ( marchew, pietruszka, por, seler). Jajko (3) sadzone w sosie musztardowym, kasza bulgur, brokuł na parze. Woda niegazowana. | Actimel |