Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2020-12-04 18:34:49 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis od 07.12 do 11.12.2020r.
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek | I śniadanie: : Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), szynka, ser (6), ogórek, kawa z mlekiem (6), herbata aronia. II śniadanie: rodzynki, woda niegazowana |
Zupa brokułowa z grzankami (1) z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler, brokuł, kalafior). Makaron swiderki z masłem (6) i miodem. Woda niegazowana |
Ciasto (1,6) z dżemem truskawkowym, herbata. |
Wtorek | I śniadanie: Bułka kajzerka (1) z masłem (6), dżemem truskawkowym, kakao (6), herbata malinowa. II śniadanie : banan, woda niegazowana |
Rosół z makaronem alfabet i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Pieczeń rzymska, kasza bulgur, kapusta kiszona. Kompot wieloowocowy | Gruszka, herbata. |
Środa
|
I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), pasztet pieczony z ogórkiem kiszonym, kawa z mlekiem (6), herbata z cytryną. II śniadanie: gruszka, woda niegazowana. |
Zupa pomidorowa z makaronem gwiazdki. Zielone naleśniki (1,6) ze szpinakiem, twarogiem, masłem i miodem. Woda niegazowana. | Bułka ziarnista (1) z masłem (6), pomidorem, cebulką zieloną, herbata. |
Czwartek | I śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem (6), pieczywo mieszane (1) z masłem (6), herbata zielona. II śniadanie: żurawina, woda niegazowana |
Krupnik z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler) Panierowany kotlet z kurczaka, ziemniaki, mieszanka warzywna (kalafior, brokuł, marchewka, cukinia), kompot wieloowocowy. |
Jogurt bananowy (6) własnej produkcji z siemnieniem lnianym. |
Piątek | I śniadanie: Bułka grahamka (1) z masłem (6), pomidor, rzodkiewka, herbatka z cytryną, kawa z mlekiem (6) II śniadanie: słonecznik, woda niegazowana |
Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler) Klops z jajka, kasza bulgur, ogórek kiszony. Woda niegazowana. |
Sok jabłkowy 100 % |