Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2020-11-22 08:36:41 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis od 23 do 27 listopada 2020r.
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek | I śniadanie: : Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), szynka, cebulka zielona, kawa z mlekiem (6), herbata z żurawiną. II śniadanie: śliwka suszona, woda niegazowana |
Zupa ziemniaczana z grzankami z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Pierogi z truskawkami w masłem (6) i miodem. Woda niegazowana |
Bułka z masłem czosnkowym, herbata. |
Wtorek | I śniadanie: Bułka kajzerka (1) z masłem (6), kakao, herbata aronia. II śniadanie : żurawina suszona, woda niegazowana |
Rosół z makaronem gwiazdki i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Potrawka z piersi kurczaka, groszek, kukurydza, ogórek kiszony, papryka z kaszą gryczaną. Kompot wieloowocowy | Gruszka, herbata. |
Środa
|
I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), pasztet pieczony, ogórek kiszony, herbata miętowa. II śniadanie: banan, woda niegazowana. |
Zupa krem z kalafiora z warzywami (ziemniak, marchew, pietruszka, por, seler). Placki ziemniaczane z ketchupem. Woda niegazowana. | Biszkopty, żurawina suszona,woda niegazowana. |
Czwartek | I śniadanie: płatki owsiane z mlekiem (6), pieczywo mieszane (1) z masłem (6), ogórkiem, kawa z mlekiem (6), herbata z cytryną. II śniadanie: gruszka, woda niegazowana |
Rosół z makaronem alfabet z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler) Fasolka po bretońsku z bułką paryską. Kompot wieloowocowy |
Jabłko, woda niegazowana. |
Piątek | I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), filet z makreli w pomidorach, herbatka grejpfutowa, kawa z mlekiem (6) II śniadanie: jabłko, woda niegazowana |
Zupa grochowa z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler) Jajko z sosem koperkowym własnej produkcji, kasza bulgur, brokuł na parze. Woda niegazowana. |
Pałki kukurydziane, herbata. |