Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie
Data wytworzenia: | 2020-11-07 08:50:12 |
---|---|
Redaktor: | Jagiełło Edyta |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Jadłospis od 09 do 13 listopada 2020r.
Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek | I śniadanie: : Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), szynka drobiowa, rukola, ogórek, pomidor, kawa z mlekiem (6), herbata truskawkowa II śniadanie: żurawina, woda niegazowana |
Zupa jarzynowa zabielana (6) z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Knedle ze śliwką ze śmietaną. Woda niegazowana |
Jabłko, woda niegazowana |
Wtorek | I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), jajko na twardo w sosie majonezowo-jogurtowym z zieloną cebulką. Herbata czarna porzeczka, kawa z mlekiem. II śniadanie : rzodkiewka, woda niegazowana |
Rosół z makaronem gwiazdki i warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Spaghetti mięsno-warzywne (kukurydza, papryka) z pieczarkami i sosem pomidorowym. Kompot wieloowocowy | Koktajl truskawkowo-malinowy z siemnieniem lnianym własnej produkcji. |
Środa Narodowe Święto Niepodległości |
I śniadanie: II śniadanie: |
||
Czwartek | I śniadanie: kajzerka (1) z masłem, serem, pomidorem,mleko (6), herbata zielona z mietą. II śniadanie: słonecznik, woda niegazowana |
Rosół z makaronem alfabet z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler) Pałki z kurczaka, makaron pełnoziarnisty, sałatka z pomidorów i ogórków kiszonych. Kompot wieloowocowy |
Ciasto owsiane, herbata z cytryną. |
Piątek | I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (6) pasta z tuńczyka z majonezem, kukurydzą, ogórkiem kiszonym, serem żółtym (6). Herbatka z cytryną, kawa z mlekiem (6) II śniadanie: marchewka, woda niegazowana |
Zupa fasolowa zabielana z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler) Miruna w ziołach, kasza bulgur, marchewka z groszkiem.Woda niegazowana. |
Actimel, woda niegazowana |