Biuletyn Informacji Publicznej

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Olzie

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2020-09-20 13:35:12
Redaktor: Jagiełło Edyta
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Jadłospis od 21 do 25 września 2020r.

Z przyczyn od nas niezależnych w jadłospisie mogą nastapić zmiany.

DNI TYGODNIA         ŚNIADANIE              OBIAD PODWIECZOREK
Poniedziałek I śniadanie: pieczywo mieszane (1), z masłem, szynka, papryka. Herbata owocowa, kawa z mlekiem (6).
II śniadanie: gruszka, woda niegazowana.
Zupa jarzynowa (marchew, pietruszka, por, seler). Placki ziemniaczane z ketchupem. Kompot wieloowocowy. Kołaczyk z serem,  woda niegazowana.
Wtorek I śniadanie: owsianka na mleku (6) , chleb(1) z masłem.  Herbata owocowa.
II śniadanie: słonecznik, woda niegazowana.
  • Rosół z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler) z makaronem Alfabet. Gulasz wieprzowy, kasza bulgur, ogórek kiszony. Woda niegazowana z cytryną.
Budyń własnej produkcji, woda niegazowana.
Środa I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) , z masłem (6). Parówki z szynki, ketchup, musztarda.Kawa zbożowa z mlekiem (6), herbata z cytryną.
II śniadanie: rodzynki,  woda niegazowana.
Zupa pieczarkowa zabielana (marchew, pietruszka, por, seler). Naleśniki z dżemem truskawkowym. Kompot wieloowocowy. Banan, woda niegazowana z cytryną.
Czwartek I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (6),filet z makreli w sosie pomidorowym, kukurydza, ogórek kiszony. Herbata owocowa,  kawa z mlekiem (6).
II śniadanie: banan, woda niegazowana.
Rosół  z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler) z lanym ciastem. Fasolka po bretońsku.Woda niegazowana. Ciasto marchewkowe,herbata.
Piątek I śniadanie: Pieczywo mieszane (1) z masłem (6), serkiem Almette, pomidorem. Herbata owocowa, mleko (6).
II sniadanie: suszona morela, woda niegazowana.
Zupa z zielonej soczewicy z warzywami (marchew, pietruszka, por, seler). Ziemnaiki, jajko w sosie musztardowym, kalafior na parze. Woda niegazowana.  Wafle ryżowe z powidłami. Woda niegazowana z cytryną.

 

Drukuj
Zamknij